Nu vet jag hur det ser ut på förlossningen!

9kommentarer

I början på veckan när jag var hos barnmorskan berättade jag hur jag mått de senaste dagarna. Jag har haft en allmän olustkänsla i kroppen, öm på nya ställen i magen och känt att något inte riktigt är som det ska men jag kan inte riktigt sätta ord på det? När jag berättade det för maken i helgen som gick så ville han ringa eller åka in till förlossningen, men jag vägrade för jag trodde inte det var något allvarligt. Barnmorskan sa dock till mig att om jag känner så igen så bör jag åka in för säkerhets skull. Så det har jag lovat att göra.

Utöver det har jag haft synbortfall och lätt huvudvärk som kan vara tecken på begynnande havandeskapsförgiftning, blodtrycket har även gått upp lite grann varje veckan (dock främst övertrycket men det är undertrycket som är farligt om det blir högt). Denna gång låg trycket på 150/80 och barnmorskan ringde förlossningen som tyckte att jag skulle komma in.

Jag hämtade upp maken på stan som lämnade jobbet lite tidigare och körde sen till sjukhuset. På förlossningen kopplade de upp mig till en ctg.apparat som visade på väldigt pigga bebisar :) Barnmorskan tog nytt blodtryck som visade 150/75, jag fick lämna urinprov men det fanns ingen äggvita i den. Efter det fick vi träffa läkaren, en mycket sympatisk man, och vi pratade igenom mina symptom. Efter det gjorde han ett ultraljud på mig. Han guidade oss igenom det som visades på skärmen, allt såg bra ut. Bebisarna väger nu 1343 resp 1445 gram. Vi fick också veta hur bebisarna ligger i magen och Tvåan ligger som en fällkniv och kan ”suga på stortån om den vill” som läkaren sa ;)

Läkaren har nu sjukskrivit mig och förhoppningen är att den åtgärden ska räcka för att hålla blodtrycket i schack. Bara att inse att det inte funkar att fortsätta jobba :( Det bestämdes att jag skulle kolla äggvita i urinen och blodtrycket igen innan helgen, om det inte gått ned ville han lägga in mig för att försöka medicinbehandla.

Så igår var jag tillbaka på barnmorskemottagningen. Nu hade blodtrycket stigit till 160/80 och jag läkte även äggvita i urinen (+1), så det blev till att köra vidare till sjukhuset och checka in på förlossningen igen…

Same procedure as last time: CTG som visade på pigga bebisar. Barnmorskan som tog blodtrycket fick det dock till 160/70 och här visade urinprovet INTE på någon äggvita?

Fick träffa en ny läkare som sa att just nu är det lugnt, jag behöver inte läggas in, men att jag måste vara vaksam på symptom. Ordinerad fortsatt vila och sjukskriven lär jag vara resten av graviditeten nu.

Det blev lite av ett antiklimax att jag inte blev inlagd eftersom jag var inställd på det, men samtidigt skönt att slippa såklart. Nu får vi hoppas att det får vara lite lugnt ett tag och att trycket inte stiger mer. Ska tillbaka till barnmorskan på onsdag för att kolla igen.

 

Känns lite som karma, det här fick jag för att jag var nyfiken på hur det ser ut på förlossningen. Nu vet jag. Men denna erfarenhet hade jag kunnat vara utan…

barnmorska, barnmorskemottagning, blodtryck, ctg, förlossningen, havandeskapsförgiftning, huvudvärk, symptom, synbortfall, urinprov, äggvita i urinen,

9 kommentarer

Dustpuppy

31 May 2014 08:22

Ta det lugnt nu och vila, är det HF så kan det bli värre snabbt (eller inte, du får ingen förvarning). För mig gick det från "nu har du fått protein i urinen" till "grattis till barnet" på 7 dagar. Om du mår dåligt eller konstigt innan onsdag, så MÅSTE du ringa förlossningen och bli kollad. Du ska räkna med att bli förälder när som helst nu, det kan bli imorgon eller om 10 veckor. Om du inte har skaffat en betal-gravidförsäkring så är det dags nu, jag hade Trygghansa och fick ersättning både för HF, kejsarsnitt och dagar jag var inlagd före förlossningen. De pengarna behövdes, att vara på sjukhus kostar både parkering och köpemat till maken och man betalar även för dagarna man är inlagd.

Jag håller tummarna att det inte blir riktigt än!

/Dustpuppy

Svar: Som vanligt: tack för din underbara kommentar, jag värdesätter verkligen dina tips!! Ja jag inser att det kommer bli fler vändor, men hoppas innerligt att bebisarna håller sig inne i minst en månad till!! Tack för dina tummar :) Kramar
Fertilitetsresa

A

31 May 2014 08:40

Jag tänkte direkt som Dustpuppy på gravidförsäkringen. Själv hade jag också Trygg Hansas betalförsäkring och fick också tillbaka efter snittet och efter de dagar jag var inlagd i början av graviditeten när jag inte kunde behålla någon mat.

Ta väl hand om dig. Och förresten, låt andra ta hand om dig så mycket det bara går. Hoppas verkligen att blodtrycket håller sig nere.

Svar: Tack snälla du <3
Fertilitetsresa

Mary

31 May 2014 09:18

Men oj så det kan gå! Jag vild också vara förberedd med besök på BB och fick ju ett ofrivilligt besök på antenatalen i vecka 29. Det enda jag tog med mig är att det funkar utmärkt att inte vara förberedd. :-)

Kan bara instämma med de två tidigare kommentarerna också. Gravidförsäkringen från Trygg-Hansa, betalvarianten, är så värt sin dryga tusenlapp. Stannar maken på BB kan det bli jättedyrt. Dock, man E ju inte av med ett öre hemmavid så man äter relativt billigt haha. Och be maken anmäla föräldrapenning så han får sin sgi, om han inte redan gjort det. Blir ni kvar på BB med bebisarna så ska ni vabba dom dagarna, han ska INTE slösa sina pappadagar som jag hört många göra. Vi fick ingen hjälp med försäkringskassan, bara svaret att deras regler ändras så ofta att dom inte har koll, så undrar du över nåt om det är det bara att höra av dig!

Kram, och så håller jag tummarna hårt för att pluttarna inte flyttar ut än på några veckor.

Svar: Tack för din kommentar!! Vi har Trygg Hansa-försäkringen. Bävar inför denna tid när man nu ska ha kolla på alla FK-regler m m... :s Kramar!!
Fertilitetsresa

Camilla

31 May 2014 12:00

Oj, kära nån! Vila, vila! Kram

Svar: Jag försöker... :) Kram!
Fertilitetsresa

Langtarefterbarn

31 May 2014 13:50

Har inte kikat in på länge då jag varit helt i bebisbubblan och allt som tillhör.

Usch va jobbigt för er! Jag hade ju början till HF så jag vet precis vad du går igenom.

Hoppas att allt går bra och kom ihåg att vila massor nu!
Kraaam

Svar: Njut av din härliga bubbla!! :) Tack för din fina kommentar, kram!
Fertilitetsresa

Janet (iter ad a familia)

31 May 2014 16:46

Vi har många patienter som är i sin sits, de flesta går tiden ut utan att må sämre så jag hoppas att du får göra likadant. Skickar en krya på dig hälsning! Kram Janet

Svar: Tack Janet - din hälsning värmde :) Kram
Fertilitetsresa

tanniz

31 May 2014 18:43

usch då. Nej förlossningen vill man inte ha erfarenhet av förrän det verkligen är dax. Hoppas att det dröjer innan du måste gå dig igen, gärna någon månad.. ser på kommentarerna att man kanske bör kolla upp det där med försäkringen en gång till, vad gäller snitt. Vi tog länsförsäkringar, kanske bör kolla upp hur det ligger till där. Tiden går så fort när bebisen är på utsidan :)
kram

JZ79

31 May 2014 22:38

Ojdå..jobbigt att blodtrycket var högre och att ett av urinproven visade äggvita :( Skönt att du inte blev inlagd, det betyder att de avvaktar lite med medicinen också? Vila nu och ta det lugnt, åk hellre in en gång extra till förlossningen. Va rädd om dig, kram

Svar: Ja ingen medicin än... Tänker på dig och hoppas att allt gått bra? Kram!
Fertilitetsresa

JZ79

03 Jun 2014 22:03

Söt du är som tänker på mig.. Vet inte om jag är trött eller förvirrad, men vadå om allt gått bra? haha! Jag mår som vanligt, det enda vi vet är att makens spermaprov förbättrats..kanske det du tänkte på? Det andra provet vet vi inget om. Det lär dröja, se mitt inlägg på bloggen igår. En evig väntan och vi håller tummarna att vi kommer iväg till Fertinova. Vi har bestämt att OM vi kommer iväg stannar vi några dagar extra i Helsingfors, tur det går att boka om båtbiljett :) Kram

Svar: Ja det var det andra provet jag tänkte på... Och JA, jag tänker ofta på dig - hur det går, hur du mår, vad som händer :) Bra idé att ni stannar några extra dagar i Helsingfors, det är en mysig stad! Kramen
Fertilitetsresa

Kommentera

Publiceras ej